is_rtl از سودمند ترین و اساسی ‌ترین تابع های وردپرس

is rtl

is_rtl

اگر از یوزرهای سیستم مدیریت محتوی وردپرس می باشید حتما با فایل rtl.css آشنایی اندکی دارید.

بهره گیری از فایل آر تی ال در هسته وردپرس، پوسته‌های وردپرس و افزونه‌های وردپرس به عنوان یکی از مهم ترین استاندارهای وردپرس محسوب می شود.

چون بهره گیری از این حالت نمایش چپ و یا راست چین بودن برگه‌ها را با دقت به زبان سیستم مدیریت محتوای
وردپرس به آسانی معین می کند و عرضه پوسته‌ها، افزونه‌ها و هسته‌ی وردپرس را بدون این که احتیاجی باشد برای زبان‌های راست چین (rtl) نسخه‌ی گوناگونی عرضه گردد را مهیا میکند.

فایل rtl.css در وردپرس به عنوان یک فایل جدا و غیر وابسته به حساب می آید که در موارد مورد احتیاج این فایل بعد از استایل اصلی محسوب می شود.

این کار باعث خنثی کردن مقدارهایی که در استایل اصلی آمده‌اند می شود و در آخر مقدار های تازه از طریق مرورگر جانشین مقدار های کهنه می شود.

is_rtl

به این مفهوم که مقدار هایی که در فایل rtl.css آمده‌اند نسبت به مقدار هایی که در فایل style.css آمده‌اند از برتری بیشتری بهره مند می باشند.

اساسی ‌ترین مبحثی که در این نوشته می‌ توان به آن اشاره کرد و از آن به عنوان نقطه‌ ضعفِ بهره گیری از فایل rtl.css می باشد.

بارگذاری این فایل به شکل جدا می ‌باشد که از نظر علم سئو و بهینه سازی وردپرس هم به عنوان یک اصل مورد تایید نمی باشد.

برای بهره گیری یوزرها توصیه نمی‌شود .

زیرا بارگذاری فایل آرتی ال به شکل جدا به منزله‌ی فرستادن درخواست برای گرفتن این فایل از طریق مرورگر به سمت سرور می‌ باشد .

این کار باعث ابداع درنگ در بارگذاری صفحه های وب و در وبسایت‌های پربازدید به علت درخواست‌های پیاپی منجر فشار بر روی سرور می شود.

is_rtl

در این نوشته از وبلاگ طراح سایت نت با تابعی سودمند و کارآمد با نام is_rtl آشنا می شویم.

این تابع هم مثل بقیه ی تابع های خانواده خود مثل is_home , is_category و… حالت چک کننده را دارد به شکلی که که با بهره گیری از تابع is_rtl در پوسته و یا افزونه‌های خود دیگر احتیاجی به فایل rtl.css ندارید و این فایل به شکل جدا بارگذاری نمی شود.

در آخر اثر منفی بر روی سئو و بهینه سازی وبسایت شما نمی گذارد و فقط یک استایل به عنوان استایل مهم و بر پایه زبان وردپرس شما در حالت چپ چین یا حالت راست چین لود می شود.

برای بهره گیری از تابع is_rtl در افزونه‌ها و پوسته‌های وردپرس احتیاج است استایل خود را در دو وضع راست چین و چپ چین به شکل کلی کلی و جدا از هم آماده کنیم.

برای نمونه دو فایل با نام‌های style.css و style-rtl.css می سازیم که در فایل style.css همه ی مقدار های پیوسته به حالت چپ چین و در فایل style-rtl.css همه ی مقدار های پیوسته به حالت راست چین را می گذاریم.

بعد از گذراندن مرحله های بالا، اکنون احتیاج است که با بهره گیری از دستور پایین تابع is_rtl را توسط فایل فانکشن به قالب وردپرس خود ملحق کنیم(قبل از انجام دادن هر کاری یک نسخه پشتیبان یا بک آپ تهیه کنید)

is_rtl

if ( is_rtl() ) {
wp_enqueue_style(‘style-rtl’, get_template_directory_uri() . ‘/css/style-rtl.css’);
} else {
wp_enqueue_style(‘style-ltr’, get_template_directory_uri() . ‘/css/style.css’);
}

بعد از درج کردن تحول ها در وبسایت‌ هایی که وردپرس آنها نسخه انگلیسی است فایل چپ چین و در وبسایت‌هایی که وردپرس آنها نسخه فارسی است فایل راست چین به شکل اتوماتیک بارگذاری می شود.

لازم به ذکر می باشد که در دستور بالا فایل‌های استایل در پوشه css جای دارند که شما این راه را می‌توانید با توجه ب هراه پوسته وردپرس خود تحول بدهید.